Аналіз особливостей створення сценаріїв тестування підсистеми TCAP в процесі надання інфокомунікаційних послуг на платформі IN - Мельник, Т. Л. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження - підсистема TCAP системи сигналізації ЗКС №7. Мета роботи – опис підсистеми TCAP та аналіз методики створення сценаріїв тестування протоколу TCAP системи сигналізації ЗКС №7 в процесі надання сучасних інфокомунікаційних послуг на прикладі послуг інтелектуальної мережі Розглянута узагальнена структура і концептуальна модель організації системи сигналізації ЗКС №7 та описані базові принципи її реалізації. Зроблено аналіз принципів організації підсистеми TCAP, наведені та обґрунтовані структури повідомлень, визначені її компоненти. Проаналізовані і обґрунтовані підходи щодо тестування протоколу ТСАР та створення сценаріїв його тестування в процесі надання послуг IN, таких як послуги FPH та «Телеголосування». Запропонована методика розрахунку доставки сигнальних повідомлень у разі виконання сценарію тестування підсистеми TCAP.
Keywords: загальноканальна сигналізація; інтелектуальна мережа; послуга; сигнальне повідомлення; тестування протоколу; сценарії тестування