Виведення банків з ринку: проблема ефективного захисту в адміністративному судочинстві - Георгієвський, Ю. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Наукова робота присвячена системному аналізу нормативних змін до Кодексу адміністративного судочинства України, внесених у зв’язку із набуттям чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності». Автор ідентифікує протиріччя окремих новел змісту міжнародних актів, Конституції України та чинному законодавству. В роботі підсумовано, що встановлення окремої предметної юрисдикції адміністративних судів у справах щодо оскарження індивідуальних актів суб’єктів владних повноважень стосовно виведення банків з ринку ставить під сумнів реалізацію правозахисної функції адміністративної юстиції, протирічить принципам адміністративного судочинства, порушує рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, суттєво обмежує банки та їхніх учасників у реалізації права на ефективний засіб юридичного захисту.
Keywords: адміністративне судочинство; правозахисна функція