Дослідження та розробка методу виявлення підробок зображень та відеоконтенту - Захаров, Р. С. (My University, 2021)
Метою даної кваліфікаційної роботи являється дослідження та розробка методу виявлення підробок зображень та відеоконтенту. Методи дослідження: системний аналіз, комп’ютерний зір, штучні нейронні мережі, методи обробки зображень, згортки та класифікації. Наукова новизна: запропоновано метод виявлення підробок зображень та відео, в якому на першому етапі виконується попередня обробка зображень і відео на основі аналізу ознак комп’ютерного зору, на другому етапі зображення класифікуються на основі розбіжності певних ознак між кадрами. Отримані результати дослідження можна використати у якості даних для розробки програмного застосунку, який може знайти своє застосування певними компаніями або правоохоронними органами у кібербезпечних цілях для виявлення підробок задля спростування дезінформації та шантажу
Keywords: відео; глибинна підробка; нейронні мережі; згорткові нейронні мережі; особливості компютерного зору; попередня обробка даних