Дослідження сучасних пристроїв обробки нвч сигналів та можливості іх застосування в РЛС ЗРВ ПС ЗС України - Вурста, Ю. І.; Кущ, П. С.; Гайбадулов, Б. В.; Камчатний, М. І.; Кукобко, С. В. (НАНГУ, 2024)
Була розглянута зенітна ракетна система середньої дальності С-300В1, яка уявляє собою багатоканальну мобільну універсальну систему протиракетної та протилітакової оборони. Функції автоматичного виявлення цілей в багатоканальній станції наведення ракет (БСНР) виконує пристрій первинної обробки (ППО), який уявляє собою цифровий обчислювальний пристрій. ППО має ряд недоліків, такі як суттєва нелінійність дискретизації сигналів, великі вагогабаритні характеристики, обмежену кількість алгоритмів, неможливість використання сучасних логічних методів виявлення. В доповіді розглянуті сучасні пристрої цифрової обробки, які можуть використовуватись в БСНР на заміну ППО. Розглядались мікроконтролери та мікропроцесори, що уявляють собою два типи інтегральних схем, які використовуються для обробки інформації в електронних пристроях та системах, проте вони мають різні особливості та застосування, отже вибір між ними залежить від конкретних потреб та характеристик вбудованої системи. В доповіді наведені пропозиції щодо використання наведених пристроїв обробки НВЧ сигналів в РЛС ЗРВ ПС ЗС України.
Keywords: автоматичне виявлення цілей; зенітна ракетна система середньої дальності; пристрій первинної обробки