Дослідження методів оптимальної фільтрації шумів для розпізнавання зображень - Лавров, О. Є. (My University, 2023)
Метою дослідження є аналіз існуючих методів оптимальної фільтрації шумів для підвищення якості розпізнавання, оцінка їх ефективності, переваг та недоліків в процесі фільтрації шумів на зображенні, зменшення впливу шумів в процесі розпізнавання, визначення оптимальних параметрів фільтрації шумів. В результаті виконання дослідження проведено аналіз предметної галузі, систематичний огляд методів фільтрації шумів, експерименти щодо визначення оптимальних параметрів фільтрації шумів, порівняння ефективності застосування методів для вирішення практичних задач
Keywords: фільтрація шумів; розпізнавання зображень