Комплекс моніторингу (контролю) акустичного простору на об'єкті кіберзахисту - Тютюник, В. В. (My University, 2020)
У роботі проведено аналіз особливостей формування державної політики забезпечення кібернетичної безпеки. Проведені дослідження умов функціонування комплексної системи кібербезпеки в зоні контролю навколо об’єктів кіберзахисту. Здійснено оцінка вразливості об’єктів кіберзахисту на основі ризико-орієнтованого підходу та оцінювання ефективності функціонування системи інформаційної безпеки. За результатами досліджень амплітудно-частотних спектрів акустичних сигналів від терористичних дій на об’єктах кіберзахисту розроблено функціональну схему комплексу оперативного моніторингу (контролю) акустичного простору на об’єктах кіберзахисту.
Keywords: об’єкт кіберзахисту; зона навколо об’єкту кіберзахисту; оцінка вразливості; ризико-орієнтований підхід; акустичні спектри; автоматизовані пристрої контролю акустичного простору; система інформаційної безпеки