Інвестиційне законодавство України та національна інвестиційна безпека - Кудрявцева, В. В. (Право, 2019)
У статті досліджуються проблеми формування законодавчого механізму створення та державної підтримки правового інвестиційного порядку, що має забезпечувати функціонування інвестиційного ринку в режимі дотримання принципу свободи інвестиційної діяльності і водночас – реального забезпечення національної економіки інвестиціями в необхідних кількісних та якісних параметрах для розширеного відтворення конкурентоспроможного суспільного виробництва на інноваційній основі без застосування механізмів надмірної примусової експлуатації трудових, інтелектуальних, фінансових і природних ресурсів країни та забезпечувати стан інвестиційної безпеки. // The article deals with the problems of forming the legislative mechanism of creation and state support for legal investment order, which should ensure the functioning of the investment market in the mode of observance of the principle of freedom of investment activity and, at the same time, the real provision of the national economy with investments in the necessary quantitative and qualitative parameters for expanded reproduction of competitive social production on the innovation Based without the use of mechanisms of excessive forced operation of labor, intellectual, financial and natural resources of the country and ensure the state of investment security.
Keywords: інвестиційна політика держави; національна інвестиційна безпека; механізм державної інвестиційної політики; інвестиційна діяльність; інноваційне інвестування; state investment policy; national investment security; mechanism of state investment policy; investment activity; innovation investment