Парадоксальна природа консцієнтальних війн - Качурова, С. В.; Качуров, Є. В.; Походзіло, Ю. М. (Право, 2021)
У статті досліджується теза стосовно консцієнтальної сутності сучасних війн, яка є актуальною в умовах сьогодення. Наголошено, що творці і прихильники цієї концепції стверджують саме про війни на поразку (знищення) свідомості. Підкреслено, що відмінною характеристикою виступає суперечлива природа таких конфліктів – те, що в них йде протистояння одного з усіма. В ході дослідження з’ясовано, що трактування цих війн, як таких, що не мають конкретного супротивника (без ворога), дійсно, має право на існування, але не в умовах сучасності, а відповідно до Світової історії. // The article examines the thesis relative to the consolidation of modern wars, which is relevant in the present conditions. It is emphasized that the creators and supporters of this concept claim precisely about defeat (destruction) of consciousness. It is emphasized that an excellent characteristic is the controversial nature of such conflicts - the fact that they are confronting one of all. In the course of the study, it was found that the interpretation of these wars, as not having a particular opponent (without an enemy), really has the right to exist, but not in the conditions of modernity, but according to world history.
Keywords: історія; філософія; консцієнтальна війна; history; philosophy; consolidate war