Розробка відеореклами з використанням 3D Product Animation - Шахворостов, В. В. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка 3D Product Animation для сторінки вебсайту проєкта «Granium». В основній частині роботи було проведено аналіз сучасного підходу до створення анімаційних відеороликів у тривимірному просторі, розроблено схему технічного процесу поетапності створення 3D Product Animation, аналіз інструментальних засобів, що використовуються в даній сфері, а також її відмінність з операторською роботою. Технологічний процес включав аналіз аналогічної продукції, що розробляється, вибір і реалізацію технологій, створення концептів дизайну продукції, створення 3D моделі продукції, її процес текстурування, демонстрацію створення основної та допоміжних сцен, процес симуляції твердих об'єктів та анімацію, де у процесі розробки було створено VFX ефект, з подальшою постобробкою та рендерингом кінцевого результату. Кінцевим тестуванням 3D Product Animation було впровадження відео на сторінку сайту, а також характеристики кінцевого результату відео. Економічна частина передбачала розрахунок собівартості розробки сторінки вебсайту з усіма інтеракціями співробітників між собою, включаючи витрати на заробітну плату розробників та додаткові ресурси. Вартість виробництва одного виробу була обчислена з урахуванням усіх додаткових витрат і витраченого часу на розробку проєкту.
Keywords: проєкт «Granium»; анімаційний відеоролик