Використання технологій інтернету речей при проєктуванні системи пожежної безпеки офісних приміщень - Нечитайло, О. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження можливості застосування технологій інтернету речей для підвищення ефективності системи пожежної безпеки в офісних приміщеннях. У роботі розглядаються основні принципи роботи системи пожежної безпеки, а також переваги та недоліки використання технологій інтернету речей у цій сфері. Під час дослідження було проаналізовано наявні технології інтернету речей, такі як, сенсори, розумні пристрої та хмарні сервіси, і визначено їхні можливості для вдосконалення системи пожежної безпеки. Було розроблено концепції та прототипи системи, які дають змогу автоматично виявляти загоряння, сповіщати оперативні служби та евакуювати людей з будівлі. Результати дослідження показують, що застосування технологій інтернету речей у системі пожежної безпеки офісних приміщень може значно підвищити рівень безпеки та прискорити реакцію на надзвичайні ситуації. Дана тема є актуальною і має великий потенціал для подальшого розвитку та практичного застосування.
Keywords: система пожежної безпеки; інтернет речей; виявлення загоряння