Однофотонні джерела випромінювання - Бачило, А. К. (My University, 2019)
Мета роботи – огляд існуючих однофотонних джерел випромінювання, принципів їх роботи, методів стабілізації та детекції однофотонного випромінювання. Метод дослідження – теоретичний: аналіз однофотонних джерел випромінювання, принципів їх роботи, методів стабілізації та детекції однофотонного випромінювання. У першій частині роботи розглядається генерування однофотонних станів шляхом спонтанного чотирихвильового змішування в системі зв’язаних мікрорезонаторів. У другому розділі атестаційної роботи представлено інформацію щодо однофотонних детекторів та принципів їх роботи. У третьому розділі розглядається теоретична модель для створення одиничних фотонів спонтанним чотирихвильовим змішуванням у волокні, оптимізація конструкції волокон та вплив довжини кореляції на визначену чистоту та видимість джерел випромінювання.
Keywords: однофотонне джерело; фотон; генерація; двомодове волокно; інтенсивність; детектор; мікрорезонатор