Розробка інтелектуальної системи підтримки етичної комунікації в онлайн-середовищі на основі аналізу негативних коментарів - Плохий, Д. К. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка інтелектуальної системи підтримки етичної комунікації в онлайн-середовищі на основі аналізу негативних коментарів, яка поєднує виявлення токсичності та формування стилістично адаптованих відповідей. Методи дослідження – трансформерні мовні моделі (RoBERTa, XLM RoBERTa, GPT-4o), бінарна класифікація, інженерія промптів, генерація тексту через API, поведінкове тестування відповідей. У роботі реалізовано інтелектуальну систему, що класифікує негативні коментарі за ознакою токсичності та генерує етичні відповіді в трьох стилях: нейтральному, ввічливому та м’якому. Система протестована на прикладах англомовних та україномовних повідомлень з аналізом помилок і можливостей інтеграції в реальні середовища.
Keywords: аналіз тексту; класифікація природної мови; генерація відповідей; етична комунікація