Достлідження та аналіз алгоритмів процедурної генерації карт у 2D іграх - Балюк, І. В. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є алгоритми процедурної генерації карт у 2D іграх. Предметом досліджень є особливості та ефективність алгоритмів процедурної генерації карт у контексті 2D ігор. Мета роботи - дослідити та проаналізувати алгоритми процедурної генерації карт у 2D іграх з метою виявлення їхніх переваг та недоліків. Методи дослідження – використання Unity для розробки і тестування різних алгоритмів процедурної генерації карт, аналіз коду та результатів генерації. Сфера застосування – розробка комп'ютерних ігор, віртуальна реальність, навчальні програми з комп'ютерної графіки та програмування.
Keywords: процедурна генерація карт; 2D гра