Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни «Проектування пристроїв на мікроконтролерах і ПЛІС. Моделювання цифрових сигналів засобами Matlab і VHDL» - Свид, І. В.; Обод, І. І.; Воргуль, О. В.; Сайківська, Л. Ф.; Зубков, О. В. (ХНУРЕ, 2019)
Метою дисципліни «Проектування пристроїв на мікроконтролерах і ПЛІС. Моделювання цифрових сигналів засобами Matlab і VHDL» є вивчення математичних засад цифрової обробки сигналів та опанування основних алгоритмів, які застосовують для аналізу та синтезу пристроїв цифрової фільтрації сигналів. Лабораторні роботи спрямовані на вивчення студентами видів і моделей дискретних сигналів, їх часових, спектральних і кореляційних характеристик, методик застосування прямого та оберненого Z-перетворення, характеристик цифрових фільтрів; методів аналізу і синтезу цифрових фільтрів. У ході виконання лабораторних робіт студенти навчаться розраховувати спектральні, часові і кореляційні характеристики дискретних сигналів, знаходити їхні Z – зображення, визначати системну функцію цифрових фільтрів, розраховувати часові й частотні характеристики ЦФ, будувати структурні схеми цифрових фільтрів у прямій, канонічній, каскадній і паралельній формах, синтезувати фільтри із безкінечною і кінечною імпульсними характеристиками.
Keywords: моделювання цифрових сигналів; MATLAB; VHDL; проектування пристроїв; мікроконтролери; ПЛІС; синтез фільтрів