Управління узгодженням протиріч інтересів стейкхолдерів при реалізації проєктів з територіального розвитку - Внукова, Н. М. (ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2020)
У статті розглядаються актуальні питання зняття протиріч стейкхолдерів. Виконана оцінка щодо визначення інтересу стейкхолдерів на прикладі реалізації проєктів територіального розвитку, яка довела, що пріоритетною зацікавленою особою може бути не тільки орган місцевого самоврядування, але й представник бізнесу (потенційний інвестор) з впливом на рівень його зацікавленості різних факторів. Оцінка впливу стейкхолдерів є відповідальною складовою управлінської діяльності, тому що є передумовою ведення діалогу з зацікавленими сторонами для узгодження їх інтересів, посилюючи позитивну складову і нівелюючи конфліктну для максимального використання потенційних можливостей позитивного впливу стейкхолдерів.
Keywords: стейкхолдер; територіальний розвиток; СППР Decision Making Helper; проєкт