Дослідження методів оцінки ризиків під час планування ІТ проєкту інформаційної системи мережі спортивно оздоровчих центрів - Сусла, В. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процес оцінки ризиків під час планування ІТ проєкту інформаційної системи мережі спортивно-оздоровчих центрів, що включає як віртуальну, так і невіртуальну інфраструктуру. Метою дослідження є аналіз та розробка підходів до оцінки ризиків у процесі впровадження інформаційної системи, що дозволяють виявити, оцінити та мінімізувати потенційні загрози для функціонування. У ході дослідження застосовано методи якісного та кількісного аналізу ризиків, зокрема FMEA, FTA, SWOT-аналіз, матрицю ризиків та методи оцінки вразливостей для визначення рівня загроз у різних компонентах проєкту. Окремо було розглянуто підходи до оцінки ризиків у віртуальній та невіртуальній інфраструктурі, після чого виконано їх інтеграцію в межах концепції ERM для отримання комплексної оцінки ризикованості проєкту. У результаті дослідження було сформовано метод для аналізу ризиків у ході планування проєкту інформаційної системи мережі спортивно оздоровчих центрів, в основу якого лягла комбінація та модифікація декількох існуючих методів оцінки ризиків.
Keywords: віртуальна інфраструктура; невіртуальна інфраструктура; оцінка ризиків