Дослідження алгоритмів виявлення маневру повітряних цілей, принципів їх функціонування та можливості їх впровадження в РЛС ЗРВ ПС ЗС України - Горобинський, М. А.; Чміль, Ю. О.; Борисов, В. В.; Гречка, О. В.; Мокряк, А. Г. (НАНГУ, 2024)
Розглянуті алгоритми виявлення маневру ПЦ, що реалізовані в РЛС ЗРВ. Встановлено що, наприклад, в станції 9С32 використовується інформація каналів дальності та швидкості слідкуючої координатної системи та використовуються додаткові заходи (лінійна частотна модуляція сигналів або збільшення шпаруватості імпульсів в пачці, в залежності від обставин). За результатами аналізу було визначено доцільним додаткове використання двох алгоритмів визначення маневру. Перший ґрунтується на аналізі прискорень, що розраховуються за результатами оцінки координатної інформації. Другий ґрунтується на аналізі оцінки повного вектору швидкості та зміні його орієнтації у просторі. Подальші дослідження повинні бути спрямовані на розробку пропозицій щодо реалізацію запропонованого комплексу алгоритмів в РЛС ЗРВ ПС.
Keywords: алгоритми виявлення маневру; лінійна частотна модуляція сигналу