Виявлення термінів проєкту та їх артефактів, пред’явлених у вимогах до проєкту, за допомогою обробки природної мови - Лучицький, В. В. (My University, 2024)
Об'єктом дослідження є процес виявлення та аналізу системних вимог у контексті управління ІТ-проектами. Мета роботи полягає в розробці інформаційної технології для виявлення та класифікації термінів проєкту з використанням обробки природної мови для підвищення ефективності формування та аналізу вимог. Дослідження базується на процесі лематизації що входить до завдань обробки природньої мови. Результати роботи можуть бути використані в розробці ІТ-проектів, де важлива точність та об'єктивність аналізу вимог. Важливим є також розгляд можливості інтеграції розробленого сервісу виявлення термінів в популярні продукти для управління ІТ-проєктами. Рекомендується подальше дослідження напрямків вдосконалення виявлення термінів і артефактів з інформаційних систем. Особливу увагу слід приділити розробці підходів, які дозволяють враховувати контекст термінів у вимогах, забезпечуючи їх точне визначення в системі.
Keywords: аналіз текстових даних; виявлення термінів; обробка текстових даних; обробки природної мови