Дослідження та реалізація методу відновлення даних в таблицях «об’єкт-властивість - Петухова, К. С. (My University, 2020)
Проаналізовано актуальність проблеми пропущених даних для вирішення задачі аналізу даних та їх кластеризації. Проведено дослідження методів відновлення даних у таблицях вигляду «об’єкт-властивість». Побудовано математичну модель методів відновлення даних. Реалізовано метод багатовимірної нечіткої екстраполяції та FCM. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для відновлення пропущених даних та кластеризації набору даних з маркетинговими дослідженнями.
Keywords: великі дані; таблиця «об’єкт-властивість»; пропуски даних; методи відновлення даних; кластеризація; метод регресійного аналізу