Моделі компетентності на основі адаптивних алгоритмів - Грицунов, О. В.; Степанов, В. П. (My University, 2012)
Розроблено адаптивний алгоритм оцінки компетентності фахівців на основі побудови амплітудних спектрів вибірок результатів соціологічних досліджень в базисі затухаючих експонент, які є математичним вираженням моделей компетентності індивідуумів. Коефіцієнт затухання обернено пропорційний рівню компетентності моделі.
Keywords: адаптивний алгоритм; компетентність; математичне моделювання