Розподілення електростатичного потенціалу між циліндричними електродами складної конфігурації - Нікітенко, О. М. (ХТУРЭ, 2001)
Одним з головних питань, що викликає практичну зацікавленість для фахівців у галузі електроніки та електродинаміки НВЧ, є питання про адекватний опис фізичних процесів, що мають місце у системах зі хрещеними полями. Каменем спотикання для систем зі складними межовими умовами є здобуггя розв'язання рівняння Лапласа для таких систем. В статті подано опис методики знаходження розв'язків рівняння Лапласа для визначення розподілення електростатичного потенціалу у системах зі складною геометричною формою.
Keywords: радиотехника; електродинаміка НВЧ