Математичні моделі і методи прогнозування забруднення повітря на основі нейронних мереж - Кит, М. О. (ХНУРЕ, 2020)
У роботі розглядається проблема побудови моделі прогнозування забруднення повітря. Контроль якості повітря важливий для досягнення сприйнятних екологічних умов. Цей тип контролю здійснюється за допомогою контролю повітря. Рішення проблеми базується на рекурентних нейронних мережах, а точніше на мережах LSTM.
Keywords: нейронна мережа; рекурентна нейронна мережа; комірка LSTM; забруднення повітря