Дослідження продуктивності методів та алгоритмів сортування за різних умов використання - Бєлицький, Д. М. (My University, 2025)
Мета дослідження полягає у визначенні продуктивності методів та алгоритмів сортування при різних умовах використання. Об'єктом дослідження є методи комплексного тестування алгоритмів сортування. Предметом дослідження виступає розробка сценарію комплексного тестування для дослідження продуктивності алгоритмів сортування. Гіпотеза дослідження передбачає можливість створення на основі існуючих методів сортування сценарію комплексного тестування алгоритмів сортування для дослідження продуктивності та ефективності. Положення дослідження включають розробку теоретичних концепцій аналізу та порівняння методів сортування, що дозволяють здійснювати вибір найбільш відповідного методу для практичного використання. В рамках дослідження буде проведено всебічний аналіз продуктивності різних алгоритмів сортування, таких як сортування бульбашкою, швидке сортування, сортування злиттям тощо, на різних мовах програмування. Окрему увагу буде приділено впливу частоти пам'яті та інших умов, таких як розбиття сортування на різні потоки. Проведені експерименти дозволять не тільки визначити найефективніші методи для конкретних умов, але й виявити можливі слабкі місця та шляхи оптимізації.
Study on the Performance of Sorting Methods and Algorithms Under Varying Conditions
Keywords: швидкість пам’яті; продуктивність алгоритмів; порівняння продуктивності; алгоритми сортування; методи сортування