Теоретичні аспекти формування інвестиційної стратегії підприємства - Полозова, Т. В.; Худяков, Д. Л.; Вешкін, Є. П. (ХНУРЕ, 2022)
Сучасний стан розвитку економічних відносин в Україні потребує вимагає від підприємств створення ефективного механізму інноваційного розвитку. Невід’ємним елементом системи забезпечення функціонування такого механізму має бути формування відповідної інвестиційної стратегії. Підприємство здійснює інвестиційну діяльність, виходячи із наявної потреби в межах цільової орієнтації його бізнес-стратегії. Реалізуючи власну модель інвестиційної поведінки, підприємство не лише забезпечує фінансування потреб власної операційної діяльності та сприяє технологічному оновленню виробництва, але й підтримує платоспроможність та формує свої конкурентні переваги на ринку.
Keywords: інвестиційна стратегія підприємства; інвестиційна діяльність; формування інвестиційної стратегії підприємства; інвестиційний портфель