Розробка застосунку для створення конспектів лекцій на основі аналізу відео, аудіо-контенту та презентації - Максімов, Г. Р. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є питання створення конспектів лекцій на основі мультимодального контенту. Метою роботи є розробка застосунку для створення конспектів лекцій на основі аналізу відео, аудіо-контенту та презентації. В роботі було проведено аналіз існуючих програм для транскрибування тексту та нотування відео. Було розроблено метод зіставлення відповідних кадрів із слайдами, який базується на поєднанні текстової та щільної векторної подібності зображень разом із динамічним пороговим значенням за допомогою алгоритму кластеризації DBSCAN. У результаті було розроблено програмне забезпечення для автоматичного створення нотаток із відео та презентації.
Keywords: сегментація відео; діаризація; узагальнення відео; обробка відео; відображення відеокадрів на слайди; текстовий запит