Розробка системи генерації природномовних текстів з імітацією стилю цільового автора на основі імітаційного навчання з використанням генеративно-змагальних нейронних мереж - Галкін, В. В. (My University, 2025)
У цій кваліфікаційній роботі досліджено сучасні методи стилістично керованої генерації текстів та визначено суттєві обмеження традиційних підходів на основі максимізації правдоподібності, зокрема проблему втрати стилістичної індивідуальності. Запропоновано та реалізовано архітектуру TextGAIL, що об'єднує генератор GPT-2 із дискримінатором RoBERTa та додатковим етапом прямої оптимізації преференцій. Експериментальна перевірка підтвердила значне покращення стилістичної відповідності та індивідуалізації текстів порівняно з традиційними підходами.
Keywords: генерація тексту; стилізація мови; імітаційне навчання