Аналіз і вибір методів кастомізації SaaS-рішень, побудованих за допомогою технологій cloud-native - Романків, Н. Д.; Ситніков, Д. Е. (ХНУРЕ, 2023)
Сучасна архітектура SaaS-застосунків є комплексною та основана на мікросервісній архітектурі, підході multi-tenant, хмарних технологіях і веббраузері; методи кастомізації SaaS-застосунків мають розроблятися незалежно від певних технологічних стеків, щоб задовільнити потреби більшості або всіх користувачів SaaS-застосунку в кастомізації; підхід API-first є фундаментальним у побудові кастомізованого SaaS, оскільки він є основою для створення будь-якої автоматизації чи пов’язаної бізнес-логіки; webhooks є найкращою опцією для реалізації підписки на події, що відбуваються в SaaS-застосунку, незалежно від технологічного стеку; визначена стратегія кастомізації SaaS-застосунків дає змогу робити кастомізацію незалежно від певного технологічного стеку й, окрім реалізації бізнес-логіки, також покриває модифікацію інтерфейсу.
Keywords: SaaS; кастомізація; webhooks; Iframe; API-first