Методи автоматизації процесів розробки веб-додатка у кластерному середовищі - Ходаківський, М. А. (My University, 2021)
В роботі були розглянуті різні контейнерні оркестратори. В результаті аналізу слабких і сильних сторін існуючих оркестраторів було вибрано саме Kubernetes. В якості операційної системи для сервера було вибратно unix подібну операційну систему Ubuntu 20.04 LTS на основі ядра Debian з підтримкою веб-інтерфейсу для інтерактивності. Розроблено Kubernetes кластер та веб-додаток, також побудовано автоматизований конвеєр для деплою веб-додатку.
Keywords: кластерне середовище; kubernetes; linux; jenkins; веб–додаток; веб–сервер; скриптова мова yaml