Теоретичні основи моніторингу життєвого циклу радіоелектронних засобів на етапах проектування, виробництва і експлуатації - Андрусевич, А. О. (My University, 2012)
В дисертації на базі запропонованої концепції цілісного моніторингу життєвого циклу (ЖЦ) радіоелектронних засобів (РЕЗ) розроблено моделі процесів відображення інформації, що дало можливість забезпечити виконання вимог у частині подання даних і доступу до них на принципах наочного, відповідного методам візуального аналізу змістовного опису процесів ЖЦ РЕЗ, і реалізації процедур ухвалення рішення в людино-машинних системах забезпечення ЖЦ на основі розпізнавання і класифікації зорових образів, що відповідають ефективним, граничним і реальним станам процесів ЖЦ РЕЗ. Розглядаються задачі моделювання ЖЦ РЕЗ на етапах проектування, виробництва, експлуатації РЕЗ. Наведено матеріали з експериментальної і практичної апробації результатів досліджень під час розв'язання задач оптимального проектування, контролю технологічного середовища і технологічних процесів виготовлення, а також прогнозування технічного стану під час експлуатації РЕЗ.
Keywords: радіоелектронна апаратура (РЕА); візуалізація процесів; програмні моделі; фізико-хімічний процес; технічний ресурс; деградаційний процес