Діагностика кризового стану підприємства в контексті забезпечення його економічної безпеки - Дмитерко, Н. Ю. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження є управління системою фінансово-економічної безпеки підприємства. Метою роботи є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо діагностики кризового стану в системі забезпечення економічної безпеки підприємства. Проаналізовано теоретичні основи діагностики кризового стану та загрози банкрутства в системі економічної безпеки підприємства. Розкрито сутність економічної безпеки підприємства в умовах трансформаційної економіки. Проаналізовано теоретичне та методичне забезпечення діагностики кризового стану та загрози банкрутства підприємства. Проаналізовано фінансово-економічні результати діяльності ТОВ «Техсистем». Розкрито особливості організації економічної безпеки ТОВ «Техсистем». Виявлено фактори фінансової кризи на досліджуваному підприємстві. Запропоновано напрями удосконалення діагностики кризового стану та загрози банкрутства в системі забезпечення економічної безпеки підприємства. Запропоновано методику діагностики загрози банкрутства для ТОВ «Техсистем». Розроблено заходи щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на досліджуваному підприємстві.
Keywords: діагностика; кризовий стан; загроза банкрутств; економічна безпека; економічна захищеність