Новели права інтелектуальної власності України в розрізі процесів європейської інтеграції - Волощенко, О. М. (Право, 2015)
Статтю присвячено аналізу проблемних питань адаптації національного законодавства у сфері інтелектуальної власності до законодавства Європейського Союзу. Висвітлено основні проблеми процесу формування нової моделі права інтелектуальної власності України. Автором запропоновано низку шляхів вирішення таких проблем правового регулювання режимів набуття прав на об’єкти права інтелектуальної власності України. // The article is devoted to the analysis of problematic issues of adaptation of national legislation in the field of intellectual property in the legislation of the European Union. The main problems of the process of forming a new model of intellectual property rights of Ukraine are highlighted. The author proposes a number of ways to solve such problems of legal regulation of regimes of acquisition of rights to objects of intellectual property rights.
Keywords: європейська інтеграція; право інтелектуальної власності; національна стратегія розвитку сфери інтелектуальної власності в Україні; патентний троллінг; European integration; intellectual property rights; national strategy for the development of intellectual property in Ukraine; patent trolling