Оптимізація алгоритму множення поліномів для NTRU-подібних алгоритмів - Качко, О. Г.; Горбенко, Ю. І.; Пономар, В. А.; Єсіна, М. В.; Кандій, С. О. (ХНУРЕ, 2020)
Наразі актуальною стала проблема криптографічного захисту від класичних та потенційних криптоаналі- тичних атак з використанням квантового комп’ютера та квантової математики. Розуміючи цю проблему, технологічно розвинені держави направляють суттєві зусилля на аналіз криптографічної стійкості існуючих стандартів криптографічного захисту інформації у постквантовий період та ведуть пошук щодо створення посткванто- вих стандартів асиметричної криптографії. Практичне вирішення цієї проблеми здійснюється на світовому рівні в процесі проведення NIST США міжнародного конкурсу.
Keywords: NTRU; NTRUPrime; множення поліномів; константний час