Сучасні інформаційно-комп'ютерні технології як чинник трансформацій соціокультурної реальності - Штанько, В. І. (Харк. нац. ун-ту ім. В. Н. Каразіна, 2008)
Аналізується вплив сучасних інформаційно-комп’ютерних технологій на соціокультурну реальність. Особлива увага приділяється розгляду трансформацій в системі комунікацій, відзначається суперечливість цього процесу та особливості його осмислення в контексті парадигми постмодернізму.
Keywords: інформатизація; комунікативний простір культури; кіберпростір; віртуальна реальність; «кліпова» свідомість