Дослідження методів формування запитів до великих мовних моделей з використанням векторної бази даних - Сухоруков, Д. А. (My University, 2025)
У роботі виконано аналіз сучасного стану об’єкта дослідження. Оглянуто існуючі варіанти задачі формування запитів до великої мовної моделі. Запропоновано модифікацію метода формування контексту до запиту користувача шляхом використання підсумків попередніх діалогів. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є процес формування запитів до великих мовних моделей. Предметом дослідження є методи побудови запитів із використанням векторного контексту. Метою роботи є розробка метода формування запитів до LLM з автоматичною інтеграцією релевантного контексту з векторної бази для підвищення якості відповідей.
Keywords: векторна база даних; retrieval-augmented generation.; велика мовна модель; формування запитів; інформаційна технологія; компресія контексту; повторне ранжування; семантичний пошук