Використання сенсорів та ІоТ-технологій для моніторингу параметрів робочого середовища - Халімонов, Я. І. (ХНУРЕ, 2024)
У статті розглядаються можливості використання сенсорів та технологій Інтернету речей для створення автоматизованих систем моніторингу параметрів робочого середовища. Описуються принципи роботи цифрових датчиків для вимірювання температури, вологості, концентрації газів та інших параметрів. Висвітлюються переваги інтеграції сенсорів з ІоТ-технологіями, такими як бездротова передача даних, хмарне зберігання та аналітика. Наводяться архітектурні рішення для побудови ІоТ-систем моніторингу з використанням шлюзів, протоколів зв'язку та хмарних платформ.
Use of sensors and iot technologies to monitor parameters of working environment
Keywords: сенсор; робоче середовище; цифрові датчики; ІоТ-технології