Дослідження методів проектування бібліотеки ORM на PHP - Бут, В. С. (My University, 2021)
Об’єкт розробки – бiблiотека ORM. Мета розробки – створити бiблiотеку ORM, яка зможе стати конкурентом для таких ORM як: Eloquent, PHP ActiveRecord, RedBean, Propel, Doctrine ORM та буде краще їх в таких аспектах як: складання SQL запитів, виконання складених SQL запитів, простота використання, повнота тестового покриття, слідування стандартам PSR. Метод рішення – мова PHP В результаті розробки створено програмний додаток, а саме була реалізована бібліотека Sota ORM на мовi программування PHP
Keywords: бiблiотека ORM; Eloquent; PHP ActiveRecord