Дослідження ефективності використання механізму тунелювання в мережі MPLS - Ведмедеря, М. А. (My University, 2019)
В роботі було проведено аналіз ефективності тунелювання MPLS, також особливості даної технології Проаналізовано алгоритм ефективності створення тунелю в мережі та проведено розрахунки в середовищі Mathcad. Продемонстровано, що ефективність застосування технології MPLS при різних навантаженнях залежить від кількості вузлів. Виконано побудову та налаштування мережі в симуляторі GNS3. Налаштовано ІР-мережу на основі протоколу динамічної маршрутизації OSPF, повех якої застосовані налаштування MPLS мережі
Keywords: MPLS; тунель; ефективність LSP; тунелювання; LSR; маршрутизатор