Комп’ютерна система зберігання та обробки даних на основі Raspberry Pi - Шабатура, В. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка комп’ютерної системи зберігання та обробки даних для Arch Linux ARM. У ході виконання кваліфікаційної роботи була розроблена система зберігання даних на основі одноплатного комп’ютера Raspberry Pi. Серверна частина комп’ютерної системи реалізована у вигляді HTTP-сервера, написаного мовою програмування Go, що відповідає за обробку запитів клієнтів та повернення відповідей у форматі JSON. Архітектура серверного програмного забезпечення базується на парадигмі Model-View-Controller, що забезпечує чіткий розподіл логіки між обробкою запитів, представленням даних та їхньою моделлю. Клієнтська частина представлена двома застосунками: веб-інтерфейсом, розробленим на основі JavaScript-фреймворку Vue.js, та мобільним застосунком для операційної системи Android. Обидва застосунки взаємодіють із сервером через мережеві запити методами POST, GET, DELETE та UPDATE, використовуючи стандартну авторизацію та зберігаючи відповідну інформацію на стороні клієнта.
Computer System for Data Storage and Processing Based on Raspberry Pi
Keywords: зберігання даних для Arch Linux ARM; обробка даних для Arch Linux ARM; HTTP-сервер