Методи автоматизації тестування та верифікації системного програмного забезпечення - Василенко, Д. В. (My University, 2025)
Метою даної кваліфікаційної роботи є розробка та вдосконалення методів автоматизації тестування і верифікації системного програмного забезпечення з використанням сучасних інструментів і практик програмної інженерії. Об'єктом дослідження є процес тестування та верифікації системного програмного забезпечення. Предметом дослідження є методи автоматизації, інструменти та підходи до підвищення ефективності тестування та верифікації СПЗ. Наукова новизна роботи полягає у: формулюванні вдосконаленої моделі автоматизованої верифікації системного ПЗ з інтеграцією формальних методів у CI/CD-процеси; поєднанні різнорівневих методів аналізу (статичного, динамічного та формального) в єдиному фреймворку; проведенні комплексного порівняльного аналізу інструментів, орієнтованого саме на компоненти СПЗ. Практична значущість дослідження полягає в можливості: застосування результатів для автоматизованої перевірки драйверів, модулів ядра, системних служб; підвищення якості, надійності та безпеки ПЗ на ранніх етапах розробки; адаптації розроблених методів до реальних CI/CD процесів у промисловому середовищі.
Methods for Automating Testing and Verification of System Software
Keywords: валідація; фреймворк; CI/CD-конвейер