Статистичне оцінювання двокритерійної апроксимації експериментальних даних при вимірюваннІ електричних параметрів живих тканин резистивно-ємнісними електродами - Ярута, В. О.; Білова, Т. Г.; Побіженко, І. О. (My University, 2014)
Наведено результати числового експерименту, який дозволив визначити умови незміщеності та спроможності методу двокритерійної апроксимації експериментальних даних при застосуванні його для вимірювання електричних параметрів живих тканин з урахуванням дії завад та використанням електродів, імпеданс яких може бути представленим електричною ланкою паралельно поєднаних опору та ємності. Також проаналізовано точність оцінювання електричних параметрів живих тканин за цим методом та визначено умови її змінювання. Приведены результаты численного эксперимента, который позволил определить условия несмещённости и состоятельности метода двухкритериальной аппроксимации экспериментальных данных при использовании его для измерения электрических параметров живых тканей с учётом влияния помех и применением электродов, импеданс которых может быть представлен электрической цепью параллельно соединённых сопротивления и ёмкости. Также проанализирована точность оценивания электрических параметров живых тканей этим методом и определены условия её изменения. Results of numerical experiment are brought, which allowed to determine conditions for unbiasedness and validity of the two-criterion approximation method of experimental data when using it for measuring of living tissues electrical parameters with taking into account noises and using electrodes with impedance which can be represented by connected in parallel resistance and capacitance. The accuracy of estimation of living tissues electrical parameters by this method is analyzed too and the conditions are evaluated
Keywords: живі тканини; вимірювання; двокритерійна апроксимація; незміщеність