Дослідження алгоритмів управління кешованими даними в Redis для підвищення продуктивності застосунків - Кучапін, М. Ю. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є механізми управління кешованими даними у Redis, що впливають на ефективність використання пам’яті та швидкодію системи. Предметом дослідження виступають механізми динамічного керування кешем, зокрема динамічне визначення TTL та адаптивний алгоритм заміщення кешу на базі LRU та LFU, спрямованими на оптимізацію видалення даних у складних структурах для підвищення ефективності роботи Redis. Метою роботи є проведення дослідження існуючих методів управління кешованими даними та розробка модифікацій і впровадження покращень для їх адаптації в Redis. Це дозволить забезпечити більш ефективне використання пам’яті та підвищити швидкодію системи за рахунок оптимізації процесів видалення та зберігання даних.
Keywords: управління кешованими даними; підвищення продуктивності застосунків