Дослідження двомодальної системи ідентифікації користувачів комп'ютерних мереж за інформаційним почерком - Келеберда, В. С. (My University, 2019)
В роботі проведено аналітичний огляд біометричних засобів контролю та розмежування доступу до інформації в комп’ютерних системах. Запропоновано для підвищення достовірності ідентифікації користувачів використовувати мультимодального характер взаємодії користувача з засобами вводу інформації. Проведено аналіз інформаційних параметрів в задачі ідентифікації за клавіатурним почерком та динамікою комп’ютерної миші. Запропоновано двомодальний алгоритм ідентифікації користувачів комп’ютерних мереж за їх інформаційним почерком на основі даних на рівні біометричних ознак. Проведено експериментальні дослідження розробленого алгоритму двомодальної ідентифікації. Інтегральна точність ідентифікації за клавіатурним почерком склала 72 %, за динамікою комп’ютерної миші – 56 %, двомодального алгоритму – 89.5 %.
Keywords: ідентифікації користувачів; мультибіометрія; клавіатурний почерк; динаміка комп’ютерної миші