Метод визначення тремору у хірургів за допомогою тестування на лапароскопічному тренажері - Герман, Т. В. (My University, 2020)
Об’єкт дослідження: частотна характеристика рухів верхніх кінцівок у хірургів. Предмет дослідження: метод визначення тремору у хірургів за допомогою лапароскопічного тренажера. Методи дослідження: метод контактної треморометрії, цифрова сегментація зображень, програмна обробка відеоряду. Наукова новизна отриманих результатів: пропонований метод визначення тремору за допомогою лапароскопічного тренажера є новаторським, через недостатню поширеність спеціалізованих методів дослідження тремору рук у працівників медичної сфери.
Keywords: обробка медичних даних; розробка методу; система діагностична; тремор; тренажер лапароскопічний; хірург; частота рухів