Розробка комплекту пaковaнь для косметологічних засобів та технології їх виготовлення - Ус, К. К. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка комплекту паковання для косметологічних засобів, який поєднує естетичний дизайн, функціональність та технологічну придатність до серійного виробництва. Об’єктом дослідження є процес створення паковання як поліграфічного продукту. Предмет дослідження – процес проєктування та виготовлення індивідуального і транспортного паковання для косметичної продукції, з урахуванням вимог до графічного оформлення, матеріалів і технологій друку. У ході роботи було розроблено комплект паковання для серії косметичних засобів. Проведено аналіз ринку, вивчено сучасні тенденції дизайну, досліджено вимоги до функціональності паковання. Розроблено візуальну концепцію, виконано креслення конструкцій, підготовлено графічне оформлення макетів, обґрунтовано вибір матеріалів, способів друку та технологічного обладнання. Результатом роботи є комплекс дизайнерських і технічних рішень, придатних до впровадження у виробництво. Паковання поєднує у собі стильний зовнішній вигляд, зручність використання, відповідність вимогам ринку та економічну доцільність. Розроблена серія забезпечує впізнаваність продукції, сприяє формуванню фірмового стилю та підвищенню її конкурентоспроможності на споживчому ринку.
Keywords: паковання для косметологічних засобів; естетичний дизайн; створення паковання