Задача определения функторов между категорными моделями информационной системы - Левыкин, В. М.; Евланов, М. В. (My University, 2003)
Розглянуто вирішення проблеми трансформації моделей інформаційної системи, що проектується. Як математичний апарат формалізованого опису задачі пропонується використовувати апарат теорії категорій. Сформульовані основні математичні моделі коваріантного функтора, який описує перехід між категорними моделями інформаційної системи. The decision of developing information system models transformation problem is devoted. As mathematical apparatus for the task formalized describing the using of category theory apparatus is proposed. The base mathematical models of the covariant functor, which describe categorical information system models transformation are given.
Keywords: информационная система; теория категорий; ковариантный функтор; правила существования функтора; тезаурус модели системы