Інтелектуальна система керування мобiльним транспортним роботом - Самойленко, I. О. (My University, 2019)
Об’єкт дослiдження – мобiльний транспортний робот. Предмет дослiдження – iнтелектуальна система керування. Мета магiстерської роботи – розробка алгоритмiв i програмного забезпечення iнтелектуальної системи керування мобiльним транспортним роботом. Методи дослiдження та апаратура: для досягнення мети використовується нечiтка логiка, продукцiйна модель подання знань; програмне забезпечення реалiзовано мовою програмування C++ на персональнiй IВМ-сумiснiй ЕОМ (тактова частота процесора – 1,3 ГГц, обсяг оперативної пам’ятi – 3000 Мб, обсяг жорсткого диска – 500 Гб). Результати: науковий – дослiджено iнтелектуальнi системи керування; практичний – розроблено програмне забезпечення iнтелектуальної системи керування мобiльним транспортним роботом. Область застосування – результати можуть бути використанi на пiдприємствах i в органiзацiях, якi застосовують мобiльних роботiв, якi повиннi працювати в невiдомих умовах.
Keywords: iнтелектуальна система; arduino; нечiтка логiка; мобiльний робот; продукцiйна модель подання знань; регулятор швидкостi