Реалізація механізмів захоплення та аналізу пакетів у середовищі Linux - Чернобовкін, О. С. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – інструменти дослідження трафіку мережі у середовищі Linux. Мета роботи – дослідження існуючого інструментарію та методів побудови програмних засобів для аналізу мережевих пакетів. Обгрунтовується роль засобів моніторингу трафіку у забезпеченні мережевої безпеки. Досліджуються програмні засоби аналізу пакетів на базі PCAP. Розглядається парадигма реалізації процесу сніфінгу та її базисні складові. Створюється програмний модуль для захоплення та подальшого аналізу пакетів у локальній мережі.
Keywords: аналіз пакетів; мережева безпека; моніторинг трафіку мережі