Розробка книжкового видання з флористики «Книга нетлінного цвіту» - Шандиба, А. В. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено процес розроблення авторського книжкового видання «Книга нетлінного цвіту», присвяченого флористиці та мистецтву створення гербарію. Видання поєднує пізнавальний текстовий матеріал, ілюстрації та інтерактивні сторінки для збереження природних зразків у книжковому форматі. У роботі здійснено аналіз аналогічних видань, розроблено концепцію та технічну характеристику видання, обґрунтовано вибір поліграфічних матеріалів і цифрового способу друку. Проведено підбір програмного забезпечення, створено модульну сітку сторінок, виконано підготовку текстової та ілюстративної інформації, розроблено оригінал-макет видання. Складено маршрутно-технологічну карту виготовлення тиражу та виконано розрахунок тривалості основних редакційно-видавничих і додрукарських процесів. Розробка було здійснено з урахуванням сучасних поліграфічних можливостей і вимог до естетики та функціональності книжкової продукції. Результатом виконаної кваліфікаційної роботи є готовий до друку оригінал-макет авторського книжкового видання «Книга нетлінного цвіту», що демонструє поєднання інформативності, естетики та інтерактивної взаємодії з читачем.
Keywords: книжкове видання; друк; макет; флористика; гербарій; цифровий друк; модульна сітка