Цифрова сервісна книжка для автомобіля - Олефір, М. О. (My University, 2025)
Метою дослідження є розробка зручного, функціонального та надійного інструменту, який дозволяє водіям та автосервісам фіксувати, зберігати та переглядати історію технічного обслуговування транспортного засобу в цифровому форматі. У процесі виконання роботи було проаналізовано наявні рішення на ринку, розглянуто технологічні платформи та засоби реалізації, обґрунтовано вибір Android як цільової платформи, мови програмування Kotlin та класичного підходу до побудови інтерфейсу користувача на основі XML-розмітки. Архітектура застосунку побудована відповідно до шаблону MVVM (Model-View-ViewModel), який забезпечує розподіл відповідальностей між компонентами системи, полегшує масштабування й тестування коду, а також спрощує розробку та підтримку в майбутньому. Було реалізовано локальну базу даних на основі бібліотеки Room, що дозволяє ефективно зберігати й обробляти інформацію на пристрої без необхідності постійного підключення до інтернету.
Digital Service Book for the Car
Keywords: автомобіль; автосервіс; сервісна книжка автомобіля; пробіг