Розробка модуля «Планування робіт» інформаційної системи Харківського аероклубу - Полозов, М. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є Харківський аероклуб. Метою кваліфікаційної роботи є розробка модуля задачі «Планування робіт» інформаційної системи Харківського аероклубу. Метою розробки модуля є автоматизація планування робіт. У межах кваліфікаційної роботи проведено передпроєктне обстеження Харківського аероклубу та прийнято рішення про розробку модуля інформаційної системи «Планування робіт». Визначено основні вимоги до системи, проаналізовано діяльність аероклубу та існуючі інформаційні рішення, що можуть бути адаптовані до його потреб. Було створено контекстну діаграму IDEF0, діаграми декомпозиції та контекстну діаграму потоків даних. Розглянуто інформаційну забезпечуючу систему, що враховує зберігання даних про клієнтів, техніку та ресурси. Враховано програмне забезпечення, яке забезпечує зручне управління заявками, польотами та іншими процесами, відповідно до специфіки авіаційної діяльності. Математичне забезпечення системи включає алгоритми для оптимізації використання ресурсів та планування. Технічне забезпечення передбачає використання стабільної, масштабованої архітектури, що гарантує безпеку та ефективність роботи інформаційної системи.
Keywords: контекстна діаграма; аероклуб; польоти